lördag 2 april 2011

Förbättring

Ulf mår mycket bättre idag. Ingen feber! Det var en lättnad att se honom så pigg. Vi tog en "långpromenad" i sjukhuskorridoren under besökstiden och han var förvånansvärt pigg och rörlig. I förmddags hade han fått ta sig en dusch, vilket han tyckte var helt underbart. Tänk att en så vardaglig sak kan kännas så viktig. Han var på gott humör och berättade lite historier om personalen och händelser på avdelningen. För först gången hade han lust och energi nog att läsa och jag hade med mig Aftonbladet, GT och GP + bonus - en påse Polly!
Dagens outfit, VG-regionens fina blå bomullskofta. Hannah tyckte den framhävde Ulfs ögonfärg på ett fantastiskt sätt.

Här ska vi kanske varna känsliga bloggläsare. Alltså, det är inget blod eller så, men en del kan ju bli svimfärdiga redan vid åsynen av plåster...
Det vertikala plåstret döljer såret efter bröstkorgsöppnandet. Under det horisontella plåstret nedanför finns de igensydda såren där dränageslangarna suttit. Dessutom ligger där elektroder kopplade till hjärtat. Man ha snurrat ihop dem som "sladdvindor" och paketerat dem i en kompress under plåstret. Sladdarna man ser är EKG-kopplingar.


Ulf har fått blommar och choklad. Det sistnämnda var särskilt uppskattat av Hannah...

1 kommentar:

  1. Jag är så otroligt glad för att Ulf mår bättre!
    Hälsa honom!
    STOR KRAM till er allihop!
    Petra (Ewerman)

    SvaraRadera