tisdag 12 april 2011

Tillbaka till Thorax

Idag var det dags för Ulf att ta stygnen i såren efter dränageslangarna. Eftersom han är listad på den vårdcentral som råkar vara min arbetsplats sedan åtta år var det givet att han skulle komma till oss. Jag hade berättat att han inte mådde bra igår och doktorn tyckte vi skulle passa på att kolla EKG när han ändå var på plats. Tack och lov för det. Det visade sig att han hade förmaksflimmer med en puls runt 170/min. Det blev remiss och ambulanstransport till Sahlgrenska. Dock inte med blåljus, men tillräckligt omtumlande för både Ulf och mig. Väl på sjukhuset beslutade man att han skulle elkonverteras, dvs att hjärtat skulle defibrilleras till normal rytm igen. Detta gör man i en kort stunds narkos. Ulf ringde därefter och lät väldigt mycket piggare. Man behåller honom på sjukhuset över natten och om allt är OK blir han förmodligen utskriven efter morgonronden i morgon. Tydligen är det ganska vanligt att man drabbas av flimmer efter en klaffoperation och då är det bra att vara insatt på Waranmedicinering, som motverkar proppbildning. Pga av förmiddagens relativa dramatik kunde Ulf inte tömma brevlådan hemma idag. Synd. Han missade då nöjet att hämta in den här trevliga försändelsen. :-D Nu ligger den på matsalsbordet och väntar istället.

3 kommentarer:

  1. Så bra att han har något att glädjas åt när han kommer hem då!!:) Vi håller tummarna att hjärtat hittar sin rytm. Säg till honom att ta det lite lugnt oxå....:)

    (fin ny design du har!!)

    SvaraRadera
  2. hej!

    usch och fy, men vad bra att de fixar och donar så kvickt! Det är det fina med att bo i ett världfärdsland! Man kan ibland glömma bort det..
    Hälsa Ulf så jätte mkt!

    //Åsa o Niclas

    SvaraRadera
  3. Hej
    Vad praktiskt att ha en fru som jobbar på vårdcentralen. :-)
    Trevligt att följa hur det går för Ulf. Saknar att "tjöta" med honom. Trevlig prick den där. :-)
    Hälsa honom så gott /Magnus L

    SvaraRadera