torsdag 7 april 2011

Nurse Nina

Jag har tagit ledigt från jobbet ett par dagar för att pyssla om Ulf. Patienten har fått sin medicinering, omläggning av sår, frukost, lunch, middag och kaffe däremellan. Pust! Nä, ärligt talat var det en lugn och skön första dag hemma med mycket vila. Ulfs första natt hemma var lite besvärlig. Han vaknade ofta, hade ont och svårt att hitta en bekväm liggställning. Själv tyckte han dock att han sov bättre än på sjukhuset. Idag har vi varit på Östra sjukhuset för PK-provtagning. Det är för att kontrollera att Ulf tar rätt dos av blodförtunnande medicin. Efter provtagningen fick han dosschema för närmaste veckan och tid för ny kontroll om en vecka. Han fick också lite information om vad medicineringen innebär med ökad blödningsrisk och interaktioner med eventuell annan medicinering. Det är viktigt att man i samband med vård och tandvård vet att Ulf står på Waran just med tanke på detta. Halsbandet på bilden nedan ska bäras i händelse av olycka som kräver vård. Hur kan man pimpa det på bästa sätt, tro?
Då Ulf inte får/kan köra bil övade vi på att åka kommunalt till sjukhuset. Det är ju så han får göra framöver. Promenaden till och från bussen får ses som en del i rehabiliteringen. Efter sjukhusbesöket klev vi av vid Vallhamra torg för ett besök på apoteket. När vi skulle vidare hem tyckte inte Ulf att vi skulle stå och vänta i den kalla vinden, utan ville gå hem. Ni som kan geografin i vårt närområde inser att sträckan Vallhamra torg - vårt hem inte riktigt liknar de promenader Ulf tagit i sjukhuskorridorerna i början av veckan. Men det gick bra! Och ni behöver inte vara oroliga, han får lov att göra så här. Det är meningen att han ska bli lite andfådd då och då för att bygga upp sin kondition igen. Han blir såklart riktigt trött av det och behöver vila efteråt, men varje gång han gör det är det ett framsteg.


Annars är smärtan i bröstbenet och däromkring det jobbiga. Han står på ganska starka värktabletter och kompletterar dessutom med Panodil.

2 kommentarer:

  1. Mycket naket och hud tycker jag!!;) Härligt att höra att det går så bra!!

    SvaraRadera
  2. Skönt att se att Ulf är på benen igen, men glöm inte att pyssla om dig själv också -
    2 månader med en uttråkad Ulf... Oj oj oj..! :o)

    Hälsa!
    Petra,
    Ewerman

    SvaraRadera