söndag 18 september 2011

Spahelg i Ystad

Ulf fick i veckan positiva besked från hjärtmottagningen. De undersökningar han genomgått det senaste, bandspelar-EKG och ultraljud av hjärtat, visade på god återhämtning. Han blev lugnad på flera punkter och kan så sakta börja betrakta sig som frisk. Inte helt lätt faktiskt, vare sig för honom eller för mig, men vi övar oss på att inte känna oro. Det har varit tufft och det är nästa lite overkligt att det skulle kunna bli som vanligt igen. Ulf går nu upp i arbetstid och börjar jobba 100%. Pulsen ligger fortfarande lite för högt och han kommer att vara stresskänslig en ganska lång tid framöver. Men totalt sett goda nyheter alltså! Vi hade därmed all anledning att fira när vi åkte till Ystad Saltsjöbad för en spahelg.



På förmiddagen gjorde vi först en utflykt till Kåseberga. Jag har varit där flera gånger tidigare, även som barn, och förknippar det med doften av rökt fisk och känslan av trötta ben när man promenerat upp till Ales stenar. Men backar har en tendens att krympa när man återupplever dem som vuxen. Det var alltså ingen större ansträngning att ta sig upp till den gamla skeppssättningen, eller vad det nu är - meningarna går ju lite isär bland historikerna.





Fina sommardagar är här fullt av turister, men en höstdag som denna var det härligt folktomt. Det blåste lite kallt från havet, men vi klarade oss från regn.




Markerna runtomkring Ales stenar hålls efter av betande kor, så koskräck ska man inte ha.




Här har vi då de mystiska stenbumlingarna. Bautastenar?





Vi klättrade (läs hasade) faktiskt nedför den här branta sluttningen för att komma ner till havet.





Via den steniga stranden tog vi oss tillbaka till Kåseberga hamn.










Underbar lunch i all enkelhet. Rökt marulk, makrill, lax och torsk med lokalt öl.





Dags för incheckning på Ystad Saltsjöbad. Inredningen går i New England-stil, vilket passar perfekt med tanke på det fina läget på stranden.





Badrock till låns och badtofflar (one size fits all?) att behålla fanns på rummet. Vi njöt av bad i inomhuspool, jacuzzi, varmbad utomhus, bastu, massage, god mat, goda viner och slutligen en god natts sömn.





Drömmen för en frukostälskare!

1 kommentar:

  1. Vad härligt att höra att Uffe mår fint! Inte stressa då! Hälsa honom det!!:)
    Vilken härlig helg. Det var ni värda! Låter helt underbart från början till slut!

    SvaraRadera